Kruidenkracht

De geneeskracht van planten en bomen is eeuwenlang onze eerste bron van heling geweest. Nog niet zo gek lang geleden hadden we diepe kennis over wanneer we welk natuurlijk medicijn konden gebruiken. Nog steeds groeien deze krachtbronnen onder onze voeten. In je tuin, langs de weg, naast de sloot: overal groeien planten die onze gezondheid kunnen ondersteunen.

Feniks Theerituelen wil de verbinding tussen mens en natuur sterker en persoonlijker maken. En natuurlijke geneeskracht dichterbij brengen op een toegankelijke en eenvoudige wijze.

De kruiden in de theerituelen groeien ook in je omgeving of kun je vinden in supermarkt of moestuin. Let eens op waar je in jouw omgeving de planten of bomen uit het theeritueel kunt ontdekken!

Er is veel informatie te vinden over de geneeskracht van kruiden. In het Doe-het-zelf Theeritueel zul je geen lijstje aantreffen met de werking van de plant. Je wordt uitgenodigd dit zelf te (her)ontdekken. Wat doet een bepaald kruid voor jou? Welke associaties krijg je bij de geur of smaak? Heb je herinneringen aan deze plant of boom? En wat zegt dat je in relatie tot wat je nu bezighoudt? Bovendien komen de kruiden in de verhalen van het theeritueel voor als personages. Dit helpt je ook op weg.

En als je nieuwsgierig bent geworden en een kruid beter wil leren kennen…ga op onderzoek uit! In de bibliotheek, op het internet of… gewoon in de natuur natuurlijk. Het moment waarop je een bepaald kruid tegenkomt kan je ook iets vertellen. Wat vertelt het jou dat dit kruid nu op je pad komt?

Wist je dat je een kruidenthee officieel geen thee noemt, maar een infusie? Dit is omdat er geen groene, witte of zwarte thee (van de thee plant) in zit, maar enkel kruiden.

“We cannot protect something we do not love, we cannot love what we do not know and we cannot know what we do not see. Or hear. Or sense.”

- Richard Louv


En dan nog dit:

De geneeskracht van kruiden is op zich dichtbij en toegankelijk, maar niet altijd ongevaarlijk. Als je medicijnen gebruikt, met ziektes of ernstige aandoeningen kampt, als je zwanger bent of borstvoeding geeft is het altijd raadzaam extra na te gaan of je een kruid wel of niet mag nuttigen. Vaak zijn kleine hoeveelheden geen probleem, maar ‘better safe than sorry’. In de theezakjes van Feniks Theerituelen staat ook een notitie als je op moet letten.

Wil je eens een Live Theeritueel meemaken om dieper in de wereld van de geneeskrachtigekruiden te duiken? Kijk dan hier.