Wat is een theeritueel?

Een theeritueel doet je misschien denken aan een Japanse theeceremonie. Een theeritueel van Feniks Theerituelen heeft het moment van aandacht tijdens het theedrinken gemeen met een traditionele theeceremonie, maar volgt verder een eigen pad. Het is ontstaan door verschillende oude technieken opnieuw vorm te geven. Lees hier meer over de maakster.

Bij een Doe-het-zelf Theeritueel neem je de tijd om je kopje thee met bezinning te vullen. Je maakt van deze dagelijkse handeling een moment los van je normale tijdsbeleving om een intentie kracht bij te zetten, om te overdenken of om stil te zijn. Betekenis ligt in alles wat er iedere dag op ons pad komt. In je dag een moment van aandacht creëren, maakt dat we een nieuw perspectief kunnen krijgen op wat die ervaringen ons te vertellen hebben.

“Your sacred space is where you can find yourself over and over again.”

- Joseph Campbell


De vier ingrediënten van het Doe-het-zelf Theeritueel:

De geneeskracht van kruiden

Er zijn zo veel natuurlijke krachtbronnen om ons heen! We zijn alleen veelal vergeten hoe we deze bewust kunnen gebruiken. In Feniks Theerituelen vind je biologische theekruiden die je uit je omgeving kunt kennen. Vaak groeien ze al je hele leven al naast je… Tijd voor een nadere kennismaking! Je zult ze tegenkomen in de thee en ook in het verhaal van het ritueel. Meer over kruidenkracht vind je hier.

Een beeldend verhaal

Een beeldend verhaal helpt je bij je eigen innerlijke reis. Het prikkelt je verbeelding om ervaringen uit je eigen leven opnieuw te bekijken en betekenis te geven. Mythes, fabels en sprookjes dienen als symboolverhalen die een plattegrond kunnen zijn voor onze binnenwereld.

“Mythic imagination can break the spell of time and open us to a level of life that remains timeless. Myth is not about what happened in past times: myth is about what happens to people all the time.” -Michael Meade

Bezinning

Elke dag krijg je een bezinningsvraag die je een ingang geeft om met ogen open of dicht op ontdekkingsreis te gaan in jezelf, in je lijf en te ontdekken wat er op dat moment leeft: wat je denkt, voelt, ruikt, proeft, hoort. Een manier om even “Hallo” tegen jezelf te zeggen en te vragen “Hoe gaat het?”.

Opstelling

Deze bezinning geef je vorm in een miniatuurlandschap. In het doosje zit een inlegvel met een landschap erop. Iedere dag kies je hoe de pop-up-figuren uit het verhaal er voor jou bij staan. Bij een opstelling laat je mensen, voorwerpen of, in dit geval, pop-up-elementen delen uit jouw leven representeren. Je kiest een plek voor hen en ziet hoe ze zich tot elkaar verhouden. Zo kun je dieper ont-dekken wat er onder de oppervlakte van jouw dagelijks leven speelt.

Wil je een Doe-het-zelf Theeritueel bekijken en de de stappen van het ritueel zien? Klik dan hieronder!