Opstellingen

Een opstelling is een ceremonie om je leven op een lijn te brengen met de stroom van het leven.

Deze manier van werken is eigenlijk al heel oud. Natuurvolkeren hebben hier door de tijden heen altijd al mee gewerkt. Met een opstelling houd je een ceremonie waar het mogelijk is onderbewuste dynamieken aan het licht te brengen en kijk je naar mogelijkheden om het leven en de liefde weer te laten stromen waar deze bekneld is geraakt. Via deze toegankelijke systemische werkvorm kijk je niet enkel naar een blokkade, maar naar zijn hele leefomgeving. Daar maak je een levende plattegrond van als het ware. Zo kun je het informatieveld voelen dat in de onderstroom van je leven actief is en waarvan jij de symptomen in je dagelijks leven ervaart. Door bewust aanwezig te zijn bij een bepaald onderwerp ontstaat ruimte en met ruimte groeit levensstroom. Via je lichaam maak je contact met de wortel, de oorzaak, van een probleem of weerstand. Daarom brengen opstellingen diepe transformaties teweeg die doorwerken in alle lagen van je leven en een nieuwe impuls geven aan je omgeving.

Voor mij is werken met opstellingen heel natuurlijk. Toen ik met dit werk in aanraking kwam werd ik me ervan bewust dat dit de manier is waarop ik de realiteit altijd waarneem. Als ik mensen ontmoet, aan projecten werk, tijdens levensgebeurtenissen.. ik ervaar het hele veld, het ecosysteem aan dynamieken die er spelen. Symptomen in je lichaam, in relaties, in werk zijn nooit geïsoleerde eilanden. Zoals in een ecosysteem is alles met elkaar verbonden en reageert op elkaar.
Ik help je de diepere lagen van een onderwerp te voelen. Het familie systeem waarmee we verbonden zijn door onze genetica is een sterk veld dat actief kan zijn, ook culturele en collectieve inprentingen kunnen aan de oorzaak liggen van strubbeling. Ik ben de moeilijkheden die aan de oppervlakte van ons leven verschijnen als groeimogelijkheden gaan zien. Een inclusief onderdeel van ons bestaan. De taal van het leven om te zeggen “kijk, hier is een update mogelijk”. We zijn hier om ervaring op te doen. Het is niet altijd makkelijk om te begrijpen waarom. Wel geeft het luisteren naar de verhalen van je leven zin, betekenis en oriëntatie. Wat leidt tot bewustzijnsgroei en de keuze hóe er mee om te gaan, hoe je je verbindt. En dit ‘hoe’ blijkt een grote impact te hebben op wat er in je leven manifesteert. Welk spoor aan levensmogelijkheden je opent. Ik geef opstellingen live en online. Er zijn namelijk vele mogelijkheden om deze ceremonie te houden. Jijzelf met je lijf staan altijd centraal en verder gebruiken we mensen, vloerankers of voorwerpen als representanten voor de spelers in het veld. Zo ontwarren we een situatie, zodat alles zijn eigen plek kan vinden. Via deze innerlijke opschoning creëer je uiterlijke transformaties. De kracht en ook de toegankelijkheid van dit werk maken mij bevlogen dit met je te delen. Effectieve wegen om levenspotentie te belichamen is niet alleen in ons eigen belang, maar in het belang van al het leven dat ons omringt.

Agenda

Als je op de hoogte wilt worden gehouden van deze activiteiten, schrijf je dan in op de nieuwsbrief (zie hieronder). Ook via #meadowmeeting op Facebook houd ik je op de hoogte. Om de pagina te volgen klik hier.